úterý 15. května 2012

Lodičky


Existuje velké množství dámských bot. Kozačky, tenisky, sandálky, žabky... Ale ne všechny druhy se hodí do kancelářského prostředí. V tomto případě jsou správnou volbou dámské lodičky. Každý si je neodmyslitelně spojuje s elegancí . Díky perfektnímu vzhledu jsou u žen velmi oblíbené a žádané.
I dámských lodiček je nepřeberné množství druhů. Základní podstata lodiček zůstává stejná. Měnit se může materiál, barvy, výška i šířka podpatku či špička lodičky. Nedávno se vrátily lodičky s otevřenou špičkou. Ty se hodí například na firemní večírek.  Zkombinovat je můžeš třeba ke  skvěle padnoucím  koktejlkám.

A co kombinace?

Lodičky můžeš nosit prakticky denně. Do kanceláře se hodí lodičky se zavřenou špičkou. K nim si můžeš obléct upnutou sukni po kolena, která Ti vykouzlí perfektní křivky. Nebo zkombinuj s lodičkami elegantní kalhoty.  Ať už dlouhé nebo třičtvrteční, úzké či volné,  vždy  ovšem elegantní.
Při výběru lodiček by ses měla řídit mnoha věcmi. První je například barva. Barva lodiček by měla korespondovat alespoň s jedním maximálně dvěmi prvky outfitu. Zpravidla bývá stejná barva bot a kabelky nebo pásku. Nic se však nemá přehnánět a v tomto případě je méně rozhodně více.
Dalším kritériem při výběru jsou podpatky. Pro podpatky je důležitá výška a šířka. Chůze na nižším a širším podpatku je bezpochyby pohodlnější.  Avšak spouta žen preferuje vysoké jehlové podpatky, které dělají nohu sexy. Pokud nepatříš mezi ty, které jsou na takové boty zvyklé, doporučuji začít nejdřív s nižším podpatkem. Protože podívaná na ženu s deseticentimetrovými podpatky, na kterých neumí chodit, není příliš vábná.
Ne všechny lodičky jsou dost kvalitní a proto se do nich vyplatí zainvestovat. Určitě totiž není příjemné, když si lodičky vezmete na sebe a po 1 km používání vám upadne podpatek. Mě se líbí hlavně Christian Louboutin a některé kusy od Louis Vuitton.

Christian Louboutin Bianca Patent Leather Shoes Black


Louis Vuitton - Varennes pump in leather

1 komentář:

  1. A úplně nejlepší jsou klínky.) Ještě, že jsou poslední roky v módě.)

    OdpovědětVymazat